Líbí se vám cloudové služby Windows Azure, ale nechce se vám svěřovat data veřejnému cloudu nebo americké společnosti? Máme pro vás řešení: ve spolupráci s Martinem Pavlisem a počítačovou školou Gopas jsme připravili seminář, věnující se Windows Azure Packu a nabídkám Microsoftu pro privátní cloud.

Akce se bude konat 8. 11. 2013** v Akvárku (sál Aquarius v českém sídle Microsoftu), vstupné činí 1990 Kč + DPH.

Martin Pavlis: Office 365

Cloudové řešení společnosti Microsoft postavené na klíčových serverových produktech Exchange, Sharepoint a Lync Server ve spojení s klientskými aplikacemi Microsoft Office se pod svojí obchodní značkou „Office 365“ stalo velmi rychle řešením, nabízející moderní a multiplatformní přístup všech klientů, které navíc díky možnostem napojení „Office 365“ na stávající prostředí nijak nenutí firmy, aby se vydali buď jen cestou cloudu, případně jej zcela odmítali. Naopak, mohou si vzít z obou světů přesně to, co jim nejvíc vyhovuje. Společnosti všech typů a velikostí tak nyní zjišťují, kde a v jakém rozsahu by jim cloudové služby mohly z části, nebo úplně nahradit stávající řešení. Náš seminář si klade za cíl vám s tímto rozhodováním pomoci, minimálně díky tomu, že máte možnost se rychlou a přehledovou formou dozvědět vše, co k takovému rozhodnutí u vás potřebujete. Neopomeneme probrat podstatné novinky, které si pro nás Microsoft připravil v blízké budoucnosti.

Michal A. Valášek: Windows Azure Pack

Windows Azure Pack je technologie, která umožní provozovat části Windows Azure (Web Sites, Virtual Machines, Microsoft SQL Server, MySQL, Service Bus) lokálně. Ovšem se stejným management rozhraním, se stejným API a podobně. Je vhodný pro firmy, které provozují desítky a více webů, ať už interních nebo externích, včetně poskytovatelů hostingových služeb. Nabízí jejich pohodlnou správu, dohledování a možnost consumerizace - zřizování a správy klienty (interními nebo externími), v mezích definovaných správcem. Shodná logika a API nabízí též snadnou migraci mezi vlastním prostředím a veřejným cloudem v případech, kdy to dává smysl.

Podrobnější informace a možnost registrace najdete na webu Gopasu*.