Jako každý rok, i letos pořádá smečka MVP a Student Partnerů v prostorách MFF UK podzimní akci Microsoft Fest 2011. Bude se konat 26. a 27. listopadu (so, ne) a oficiální web akce najdete na www.ms-fest.cz. Registrace je prostřednictívm GeekCore.

Vzhledem k novinkám, které Microsoft uvedl a chystá, je letošní ročník programově dosti výživný a rozhodně se na pár přednášek chystám podívat. Samozřejmě na MS Festu již tradičně přednáším, takže vás rovnou pozvu na své dvě přednášky.

Novinky v ASP.NET 4.5

Neděle, 14:15-15:15

Tahle přednáška je zahalená velkým tajemstvím, a to i pro mne. První testovací verze .NET 4.5 a VS 2011 byla uvedena teprve před pár dny, takže jsem ji nestihl ještě detailně prostudovat a konkrétní obsah a dema si budu připravovat na základě toho, co objevím. Rozhodně ale bude řeč o model bindingu a model validation a dalších podobných vychytávkách.

Data v oblacích, nohy na zemi: Windows Azure Storage

Neděle, 15:30-16:30

Když se mluví o platformě Windows Azure, obvykle je řeč o běhu aplikací v cloudu. Věděli jste ale, že azurové obláčky obsahují i kapacitně neomezené, velice výkonné a finančně výhodné bezpečné úložiště dat, které můžete využívat i z aplikací, které běží lokálně?

Windows Azure Table Storage, Blob Storage a Queue storage mohou být užitečné i pro ty, kdo klasické cloud programování využívat nehodlají a nebo nemohou. V této přednášce se zaměříme právě na využití Azure úložiště - ať už aplikace sama běží v cloudu nebo nikoliv.