Zajímáte se o novinky v příští verzi ASP.NET 4.5? Microsoft sice na konferenci Build ukázal Developer Preview verze Windows 8, Visual Studia a .NETu, ale od té doby je ticho po pěšině. Z důvodů, které nechápu nejenom já, ale ani mnozí zaměstnanci MS, mají zakázáno se obšírněji vyjadřovat, blogovat o nových verzích a obecně je množství materiálů dost omezené. Teď ovšem vyšla sada hands-on labů, které ukazují některé novinky ve Visual Studiu a .NETu.

Oficiální název těchto labů je Visual Studio 11 Developer Preview Training Kit a můžete si ho stáhnout na webu Microsoftu. Ke stažení jsou dvě verze, 37 MB velký balík všech příkladů a potom dvoumegový bootstrapper, který stáhne jenom ty laby, které chcete. Ušlechtilý záměr je, že by se měly postupně zveřejňovat další laby a tento nástroj by je měl dynamicky dotahovat. Je ovšem otázkou, jak to bude nakonec doopravdy, ze zkušenosti vím, že podobné projekty nemívají v případě MS valných pokračování, ale naděje umírá poslední.

Připomínám, že kromě training kitu potřebujete i Visual Studio 11 Developer Preview. I to je volně ke stažení v podobě webového instalátoru nebo ISO image.

Předběžná pozvánka na akci

Pokud vás zajímají novinky v příští verzi .NETu a Visual Studia, rezervujte si v kalendáři čtvrtek, 1. prosince. Na tento termín je (zatím předběžně) plánována vývojářská konference na toto téma. Bližší informace zveřejním na ASPNET.CZ, jakmile je budu mít.